Doğu'nun 'Uzman hekim' sorununa çözüm

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2005 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki uzman doktor sıkıntısının sembolü haline gelen Hakkari'ye 30'u aşkın uzman ve 20'yi aşkın pratisyen hekim gönderiyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, uzun yıllardır bütün girişimlere rağmen kalıcı uzman doktor ve pratisyen doktorun görevlendirilemediği Doğu ve özellikle sembol haline gelen Hakkari, yapılan son tama ve görevlendirmelerle sağlık personeline doyacak. "Devlet Yükümlüğü Hizmeti" adı altında mecburi hizmet dönemini başlatan Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda Hakkari Devlet Hastanesi ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne 14 uzman, 8 pratisyen doktor kadrosu ayırdı. Hakkari'de, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Biyokimya ve Klinik Biyokimya, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları, Nöroloji, Radyodiagnostik, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ve Üroloji branşlarında 14 uzman doktor mecburi göreve başlayacak. Yine 8 pratisyen hekim de aynı şekilde çeşitli sağlık ocaklarında mecburi işbaşı yapacak.

Yine geçtiğimiz günlerde yapılan Kurumlararası Naklen Atama Kurası ile Hakkari'ye 5 uzman, 5 pratisyen hekim kadrosu verildi. Diğer taraftan, 30 Eylül 2005 tarihli 5. Açıktan ve Naklen Atama Kurasında Hakkari için 7 uzman doktor, 8 de pratisyen doktor ilan edildi. Bu yöntemle Hakkari'ye 1 adet Biyokimya ve Klinik Biyokimya, 1 adet Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, 1 adet Göz Hastalıkları, 1 adet Kadın Hastalıkları ve Doğum, 1 adet Nöroloji, 1 adet Ortopedi ve Travmatoloji ve 1 adet Patoloji kadrosu ayırdı.

Sağlık Bakanlığı, bununla birlikte sembol il Hakkari başta olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illere, ihtiyaç duyulan branşlarda geçici uzman ve pratisyen doktor göndermeyi sürdürüyor. Bölgeye gönderilen uzman ve pratisyen doktorlar en az 45 gün görev yapıyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) başta olmak üzere, meslek örgütleri ise 45 günlük geçici görevlendirmelere şiddetle karşı çıkıyor. Sağlık Bakanlığı, mecburi hizmet, açıktan veya naklen atamayla geçici atamalarla birlikte Hakkari'ye 30'u aşkın pratisyen, 20'yi aşkın pratisyen doktor görevlendirmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber